Selv det som står skrevet i stein, må tas vare på

Inngraverte minner

Det meste er mulig når du skal fylle og pynte en gravstein. Vi har ekspertise til å anbefale hvilke inngraveringer som synes best på forskjellige overflater. Under komponer gravstein kan du prøve deg frem med skrifttyper, dekor og former. Ta kontakt med oss om du vil ha noe annet enn det du ser.

 • Nytt navn på eksisterende stein

  Vi hjelper deg med å gravere nytt navn på eksisterende stein. Navnet plasseres slik at det ser pent og naturlig ut. Vi inngraverer nye navn i lik utførelse som tidligere inskripsjoner. Hvis det er nødvendig vil vi anbefale å pusse opp tidligere inngraveringer samtidig som steinen er til inngravering. Prisen for ny inngravering er kr. 5800,- som inkluderer vask, ett fullt navn med datolinje inngravert i lakk, med transport og montering på gravlunden.

 • Tekst, skrifttyper, signaturer

  Tekstforming og minneord personliggjør steinen. En hilsen, et sitat eller dikt som betydde noe for avdøde, gjør steinen personlig. Du velger skrifttyper i gull, sølv, forskjellige farger i lakk, dypblåst eller påsatt bronsebokstaver. Signaturer er mulig å gravere inn. Valgfriheten er stor, fortell oss hva du ønsker.

 • Sandblåste symboler, bilder og logoer

  Elementene sandblåses inn i steinen. Utvalget er stort, og personlige ønsker kan spesialtegnes. Et portrett av avdøde, en tegning som symboliserer et minne, eller utsikten fra hytta som betydde så mye, gjør steinen spesiell for dere.

Vedlikehold og sikring av gravsteinen din

Etter mange år trenger en stein som regel en grundig vask og vedlikehold. Vi renser med spesialmidler og legger på ny lakk, gull eller sølv. Deretter impregneres den mot regn og sur nedbør. Etter dette vil steinen fremstå som ny. Vedlikeholdet kan utføres på gravlunden, om nødvendig. I tillegg hjelper vi deg med bolting av gravsteinen i henhold til gravferdsloven.

Kontakt oss

Gode råd til deg som vil holde gravstedet velstelt

 • Planting ved gravstein

  Det er jorden rundt fundamentet som holder gravsteinen på plass. For å unngå løs jord som reduserer stabiliteten til sokkelen, anbefaler vi at du ikke planter nærmere enn 10-15 cm fra sokkelens forkant.
 • Vedlikeholdsfri gravstein

  En helpolert gravstein med dyp skrift eller med bronsebokstaver, krever minst vedlikehold. Hvis du synes det er fint at det gror mose og lav på steinen, kan løsningen være å velge grove eller flammeblåste overflater.
 • Generelt vedlikehold

  Man kan selv vedlikeholde steinen ved å spraye på en mild såpe og bruke myk skurekost. Vær forsiktig med skriften. Vi anbefaler at man vasker gravsteinen med mild såpe to ganger i året.
  Bruk av stål eller andre metaller kan forårsake rustdannelser og riper. Det er også viktig å være forsiktig når man vasker i nærheten av inskripsjonen og dekor på gravsteinen, disse kan bli skadet av en hard børste.
  Hvis det har begynt å gro mose eller lav i skriften på gravstein, kan man forsøke å fjerne dette med et verktøy av hard plast eller tre.

  Rustvann, smuss og stearin kan sette seg i steinens porer og medføre forvitring, derfor bør kranser, lys og fakkelbokser monteres slik at de ikke kommer i direkte kontakt med steinen. Gravlys bør stå i egen gravlykt.


  Profesjonell rens og oppussing av gravsteiner.
  Ikke forvent at en mosegrodd gravstein blir helt bra etter vanlig vask. Røttene til mose og lav har satt seg fast i porene på steinen, og er vanskelig å få helt bort. Løsningen kan være å bestille kjemisk rens og oppussing utført av vår servicemann. Gravsteinen vil da fremstå som om den var ny. I en slik prosess tas gravsteinen ned, renses, vaskes og tørkes før den påføres ny skrift, eventuelt nye dekorer og minneord.

   

© Ellingard Monument AS
Design og kode av Godt Sagt