Minner

Døden er kontrasten til livet, og gir på den måten livet en mening. Uansett hva du tror på, lever noe av oss videre gjennom slektinger, venner, virke, og fotavtrykkene vi etterlater. Gravstedet er et minne om alt dette.

Så hvor begynner du?

Naturlig nok tenker vi lite på døden før den melder seg ved at noen nære går bort, eller at vi selv blir alvorlig syke. Det kan virke som en overveldende oppgave å skulle forme et minne over en person. Men det er en flott oppgave.

Forskjellig stein til forskjellige mennesker

En riktig gravstein sier noe om den du vil minnes. Hver stein varierer i struktur, overflate, form og farge. I en kombinasjon med skrift og dekor, har du mulighet til å skape et minne som passer. I Ellingard deler vi gjerne denne bevisstheten rundt valg av stein med deg.

 • Valg av form og steintype

  Velg en stein du synes glir naturlig sammen med minnene du har om personen. Er den klassisk, stram i formen, eller er den mer naturlig og grovere? Du vil se at innenfor samme steintype, forandrer uttrykket seg etter hvilken overflate på steinen du velger.

 • Inskripsjon

  Med tekst, symboler, sandblåste bilder og signaturer, kan du gjøre steinen helt unik. Du velger skrifttype, og om du vil ha gull, sølv, lakk eller bronsebokstaver.

 • Dekor

  Ekstra dekor handler mye om smak og behag, og hvem du komponerer gravsteinen for. Med symboler og figurer kan du forsterke det du vil si uten å fylle opp steinen med for mange ord. Velg mellom gravert dekor og påsatt dekor. En praktisk lykt gir deg et fast og beskyttet sted å tenne lys hele året.

Prøv deg frem med form, skrift og dekor. Du kan sende forslaget ditt til andre, eller skrive det ut. Blir du usikker på hva som er mulig å få til, tar du bare kontakt med oss, så du får det slik du vil ha det. Når du er fornøyd, kan du sende en forespørsel om steinen du har komponert.

Komponer gravstein Se produkter Se kampanjestein Se prisliste

Enda mer personlig

 • Unik stein

  Dette er stein som vi henter fra naturen i sin naturlige form. Det kan være mosestein, fjellstein eller skifer.

 • Lag din egen stein

  Du har også muligheten til å lage en helt særegen gravstein etter egne skisser og ønsker. Du trenger heller ikke være flink til å tegne. Send skissen til oss og vi lager et forslag til deg.

 • Sandblåste bilder på stein

  Du kan få ansikter, landskap, symboler, dyr eller det du ønsker på gravsteinen.

Enten du vil ha en unik stein, har egne tegninger, eller ikke vet hva du skal velge – Ta kontakt med oss, så finner vi løsningen som passer

Kontakt oss

Våre produkter

Se oversikt over forkjellige steintyper, former, dekor og kampanjestein som vi fører.

Se produkter

Et minne, mange minner, et helt liv. Tankene raser og sorgen får bli. Gråten som kommer for sorger og gleder. Minnene som vil følge oss alle steder. Laila Vistnes
© Ellingard Monument AS
Design og kode av Godt Sagt